Hoe en waar bevallen?

Omdat je bevalt op je eigen manier, kun je ook kiezen voor een bevalhouding die bij jou past. Vaak is dat iets dat je nog niet helemaal duidelijk is, als je voor de eerste keer zwanger bent. Hoe zal ik me dan voelen? Wat vind ik tegen die tijd belangrijk? Wie zal het zeggen?

Je bevalhouding is een keuze die je ook op de dag van de bevalling zelf kan bepalen. Gelukkig maar. Sommige vrouwen vinden de knie-elleboog houding prettig, soms is het zitten op het toilet aangenaam. Andere vrouwen hangen op een vensterbank of dressoir.  Veel gebruikt wordt ook het bad of de douche. Het warme water heeft vaak een ontspannend effect op je. Staan en lopen is ook heel effectief om weeën op te vangen. Wil je je hier verder in verdiepen? Kijk dan eens op: voorbereiden bevalling.

Indien er geen medische reden is om in het ziekenhuis te bevallen is de keuze waar de bevalling plaatsvindt, aan jullie zelf. Bevallen kan dan thuis of in het geboortecentrum bij het st. Antonius ziekenhuis Leidsche Rijn. Het is van belang dat jullie de plaats van de bevalling zo prettig mogelijk ervaart. Als je meer ontspannen bent, heft dat een gunstig effect op het beloop van de bevalling. Uiteraard vindt je bevalling in het geboortecentrum of ziekenhuis plaats indien daar medisch gezien aanleiding voor is.